MINISTER LYDIA PEETERS LANCEERT CAMPAGNE “FOCUS OP DE WEG” EN “STUUR MET JE FIETS, NIET MET JE GSM”

Gsm in de auto of op de fiets: tips om afleiding te vermijden

Mechelen, 22 mei 2023 ​ – De “Focus op de weg”-campagne, die in februari liep, heeft zijn effect niet gemist volgens nieuwe cijfers van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Toch geeft nog 17% van de Vlaamse automobilisten aan dat ze in de toekomst hun gsm gaan blijven gebruiken tijdens het rijden. “Met je smartphone bezig zijn in het verkeer is vragen om problemen. ​ En dat geldt trouwens niet alleen in de wagen, maar ook op de fiets”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Daarom lanceren we samen met de VSV opnieuw de campagne ‘Focus op de weg’ die autobestuurders én deze keer ook fietsers helpt te focussen op de weg”.

45% van de Vlaamse autobestuurders tussen 18 en 54 jaar verbindt elke rit de gsm met de auto, zo blijkt uit een bevraging die de VSV in maart liet uitvoeren. Voor de campagne was dit slechts 38%. Ook geeft 35% van de bestuurders aan spraaktechnologie te gebruiken om berichten te laten voorlezen, voor de campagne was dit 26%. De “Focus op de weg”-campagne had dus duidelijk een effect om bestuurders minder de gsm te laten vastnemen, maar niettemin geeft nog 17% aan dat ze dat in de toekomst zullen blijven doen tijdens het rijden, wat verboden is.1

“Een smartphone of ander toestel met een scherm bedienen tijdens het rijden brengt altijd risico’s met zich mee, ook als het binnen de perken van de wet gebeurt. De paar seconden die je op het scherm kijkt, rij je immers blindelings en kun je niet reageren als er plots iets onverwachts gebeurt. Die visuele afleiding kan levensgevaarlijk zijn voor jezelf en andere weggebruikers”, zegt minister Lydia Peeters.

Aparte cijfers voor fietsers in Vlaanderen ontbreken, maar internationaal onderzoek wijst uit dat 22,5% van de Belgische fietsers wel eens berichten checkt tijdens het rijden, een cijfer dat hoger ligt dan het Europese gemiddelde (19,0%).2 Fietsers die elke rit elektronische apparatuur bedienen, hebben 40% meer kans op een ongeval dan fietsers die dat nooit doen.3

Minister Lydia Peeters: “Als fietser met je telefoon bezig zijn heeft sowieso een negatieve impact op je veiligheid in het verkeer: je ziet niet alles, je hebt minder controle over je stuur en daardoor loop je meer kans op valpartijen, ongevallen en schade. Laat die gsm daarom in je broekzak, jas of tas zitten, en focus net zoals alle andere weggebruikers op de weg.”

Focus op de weg, niet op je gsm

Onder de noemer “Focus op de weg, niet op je gsm” lanceert minister Lydia Peeters samen met de VSV een nieuwe campagne die automobilisten en fietsers helpt om gefocust te blijven in het verkeer.

“Een veilige rit begint met een goede voorbereiding” zegt Werner De Dobbeleer (VSV). “Automobilisten raden we aan om hun telefoon te connecteren met de wagen, navigatie of muziek op voorhand in te stellen en het toestel uit het zicht te leggen of in een vaste houder te plaatsen. Op de fiets stop je je telefoon best buiten handbereik weg. Stuur berichten voor je vertrekt, dan heb je je gsm niet nodig tijdens het rijden. Zo ben je niet alleen veiliger, maar ook veel comfortabeler onderweg”.

Nog tot eind juni hangen er in heel Vlaanderen wegaffiches met de slogan “Focus op de weg, niet op je gsm”. Specifiek voor fietsers is er een YouTube-video met influencer Gerben Tuerlinckx, en een reeks online advertenties met boodschappen als “Stuur met je fiets, niet met je gsm” en “Check onderweg het verkeer, niet je meldingen”. Zowel de video als de advertenties zijn te zien op Facebook en TikTok.

Politiecontroles

Op 24 en 25 mei organiseren de Federale Politie en tal van lokale politiezones opnieuw grootscheepse controleacties op gsm-gebruik achter het stuur, en ook buiten die periode vinden er uiteraard controles plaats. Voor alle duidelijkheid: je telefoon gebruiken tijdens het rijden mag enkel als het toestel in een geschikte houder zit. Die regel geldt voor alle bestuurders, dus ook voor fietsers. Overtreders riskeren een onmiddellijke inning van 174 euro plus administratieve kosten. Bij dagvaarding voor de politierechtbank kan de rechter boetes tot 4000 euro opleggen, en ook een verval van het recht tot sturen behoort tot de mogelijkheden. Beginnende bestuurders moeten minstens het theorie- of praktijkexamen opnieuw afleggen alvorens ze opnieuw mogen rijden. Bij herhaling gelden nog strengere straffen.

Meer informatie

Meer informatie: veiligverkeer.be.

  1. Online panelbevraging bij 454 autobestuurders (18-54 jaar) in Vlaanderen, uitgevoerd door Ipsos in maart 2023 in opdracht van de VSV.
  2. Vias institute (2021). België – ESRA2 Landen factsheet. ESRA2 survey (E-Survey of Road users’ Attitudes). Brussel, België: Vias institute.
  3. Harms, I.M., Dicke, M., Rypkema, J.A., & Brookhuis, K.A. (2017). Verkeersveilig gebruik van smart devices én Smart Mobility: Toegang tot Smart Mobility-diensten met aandacht voor het verkeer. Utrecht, Nederland: Smart Mobility Community for Standards and Practices, thema Human Behaviour

Werner De Dobbeleer

Expert Verkeersveiligheid & Woordvoerder, VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde)

Steve D'Hulster

Verantwoordelijke pers & PR, VSV


Over de VSV

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) streeft samen met alle betrokken actoren naar nul verkeersslachtoffers. Door onze inzet en expertise zorgen we ervoor dat mensen zich veilig gedragen in het verkeer. Dat doen we door educatie en sensibilisering naar alle weggebruikers. 

VSV, Stationsstraat 110, 2800 Mechelen - 015 44 65 50 - [email protected] - www.vsv.be


Over het beleidsdomein MOW 

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken vormt samen met het Agentschap Wegen en Verkeer en het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust het Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken. Dat ministerie vormt samen met de extern verzelfstandigde agentschappen De Lijn en De Vlaamse Waterweg nv op zijn beurt het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken. 

Over het Departement MOW 

Als Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) van de Vlaamse overheid doen we Vlaanderen bewegen: langs de weg, over het water en door de lucht. Onze experten in beweging zetten zich elke dag in voor een veilige, slimme en duurzame mobiliteit én voor de hedendaagse wegen- en (lucht)haveninfrastructuur. We werken zowel beleidsmatig als in uitvoering mee aan verschillende projecten, in Vlaanderen en ver daarbuiten. Om die brede waaier aan uitdagingen tot een goed einde te brengen, kunnen we rekenen op onze experten met diverse profielen. Samen hebben we één doel: met onze inzet, teamwork en vakmanschap bijdragen tot een betere samenleving. Wij zijn #experteninbeweging. 

Contact:

Jill Haeyen: Woordvoerder Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters

0497 13 76 48

[email protected]


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VSV-Veilig Verkeer

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) streeft samen met alle betrokken actoren naar nul verkeersslachtoffers. Door onze inzet en expertise zorgen we ervoor dat mensen zich veilig gedragen in het verkeer. Dat doen we door educatie en sensibilisering naar alle weggebruikers. 

Contact